Wandeling: grenzen stellen en ruimte nemen

Wachtend bij de poort van het zonovergoten Elswout ben ik reuze benieuwd  wie zich deze keer hebben aangemeld. We zijn met een klein groepje wandelaar op zoek naar een mooi gesprek. Dat maakt het voor mij extra spannend. Ik vraag me zelf af wat het dit keer gaat brengen. Het thema is deze keer:  grenzen stellen en ruimte innemen. We beginnen zoals gebruikelijk met het aan elkaar voorstellen en het valt me op hoe divers deze groep is.

Verschillen vallen weg

Zodra de wandeling is gestart vallen de verschillen weg  en praten en luisteren we naar elkaar alsof we elkaar al langer kennen. Onderweg positief verrast door een klankconcert dat toevallig ook in Elswout plaats vindt, geniet ik  ervan om de verhalen van de andere deelnemers te horen. Bijvoorbeeld hoe het is om op te groeien in een culturele achtergrond waarin je geen ‘Nee’ mag zeggen. Wat dit met je doet en ook hoe je daar los van bent gekomen. De verhalen over je familie. Die plek waar je er altijd voor de ander moet zijn. Maar ook de verhalen over hoe je het anders bent gaan zien. Voor je zelf bent gaan staan en tijd durft te nemen om soms wel ‘Nee’ te zeggen.

De tijd vloog ook deze keer weer voorbij en ik ga  positief, vol nieuwe inzichten  naar huis en kijk nu alweer uit naar de volgende wandeldialoog.