Week van de Dialoog 2022 staat gepland!

Haarlem in Dialoog

De Week van de Dialoog 2022 staat gepland! Reserveer dus alvast 31 oktober t/m 5 november 2022. In deze week kun je als inwoner in de regio van Haarlem en Heemstede meedoen aan landelijk online georganiseerde dialogen.

PERSBERICHT

Door het hele land organiseren plaatselijke organisaties dialooggesprekken in de komende Week van de dialoog. Het landelijk thema voor 2022 wordt begin januari (11 januari om precies te zijn) vastgesteld.

Ook kunnen steden inspelen op andere actuele thema’s.

Tijdens de Week van de Dialoog wisselen deelnemers aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit en zetten stappen om hun dromen handen en voeten te geven. Daardoor ontstaan nieuwe verbindingen tussen mensen, nieuwe inzichten en impulsen voor persoonlijke acties. Door de corona zullen vele gesprekstafels in de Week van de Dialoog online worden gehouden.

De week van de dialoog is een jaarlijks terugkerend landelijk evenement, waarin wordt stilgestaan bij de waarde van dialoog voor een sterke inclusieve gemeenschap. Dialoog initiatieven uit heel Nederland doen mee aan de Week van de Dialoog: Utrecht in Dialoog, Eindhoven in Dialoog, Breda in Dialoog, Haarlem in Dialoog, Dialoog in Den Haag,  Apeldoorn in dialoog. Rotterdam, Nijmegen, Oisterwijk, Wijk bij Duurstede, Diever, Amsterdam en Goes vieren de week op eigen wijze of zijn nog in beraad.

Wilt u ook meepraten en meeluisteren en of wilt u weten over de Week van de Dialoog of landelijke opening? Kijk op: https://www.utrechtindialoog.nl/bijeenkomsten/landelijke-aftrap-week-van-de-dialoog/ of https://www.utrechtindialoog.nl/week-van-de-dialoog/

Pijlers van de dialoog

Tijdens deze week ontmoeten mensen elkaar in het open gesprek. Door naar elkaar te luisteren, verschillende perspectieven te horen, ervaringen, idealen en acties te delen ontstaan nieuwe inzichten.  Haarlem in Dialoog werkt samen met andere dialoogsteden. 

  1. Gesprekken vinden plaats in groepen van 6 tot 8 personen
  2. De gesprekken gaan over één centraal thema en volgen vaste vragen.
  3. De gesprekken worden geleid door gespreksbegeleiders die minimaal een basis dialoogtraining hebben gevolgd.
  4. Haarlem in Dialoog coördineert de Week van de Dialoog in Haarlem.

Meer weten of meedoen?

Kennis maken met de dialoog? Dat kan. Voor meer informatie over de Week van de Dialoog neem je contact op met Petra Meijssen (Haarlem 06 – 22 600 752) of Frank Wolff (Heemstede 06 – 41 94 58 52).